Eten Bestellen

Zelf eten maken of eten bestellen

Zelf eten maken

Met de huidige mogelijkheden hebben we veel vrijheid. We kunnen in feite alles wat we nodig hebben via het internet vinden. Het meeste kunnen we ook nog eens direct bestellen. Gemiddeld wordt het een dag later aan de deur bezorgd. Wanneer je eten bestelt via het internet, gaat het uiteraard veel sneller. Bepaalde restaurants kunnen het eten al binnen een kwartier aan de deur bezorgen. Maar is dat wel zo handig? Wat is verstandiger, zelf eten maken of eten bestellen?

Zelf eten maken: voordelen en nadelen

Wanneer je kiest voor zelf eten maken, dan weet je exact wat er in het eten zit. Je hebt het er immers zelf ingestopt. Op die manier kun je goed in de gaten houden wat je precies binnenkrijgt, hoeveel groenten en fruit je eet en je weet hoeveel eten je krijgt. Vaak is het zelf maken van eten ook nog een stuk goedkoper. Een restaurant bepaalt de prijs aan de hand van de ingrediënten en het uurloon van de mensen, plus de kosten van het pand. Maar wanneer je zelf eten gaat maken, betekent dit automatisch ook dat je hier tijd aan moet besteden. Vaak net iets meer tijd dan je denkt, want de afwas moet ook gedaan worden en de ingrediënten die je gebruikt hebt, die moet je weer aanvullen.

Eten bestellen: voordelen en nadelen

Het bestellen van eten kost geld. Vaak aanzienlijk meer dan wanneer je het zelf gemaakt zou hebben. Maar eten bestellen is gemakkelijk: het is snel, je hoeft zelf de keuken niet in en het zorgt voor veel minder afwas. Het is vaak niet alleen om het gemak te doen.
Eten bestellen tijdens een wedstrijd kijken – of eten bestellen om een speciaal moment te vieren: het is een manier om extra te genieten. Ook wanneer het écht niet altijd lekkerder smaakt dan je eigen eten, geeft het bestellen van eten een sfeer van luxe die ervoor zorgt dat het toch altijd weer speciaal is.

Wat is de beste optie?

Laten we beginnen met de kanttekening dat deze afweging alleen relevant is voor mensen in de stad. Buiten de steden en veel dorpen is het nog niet eens mogelijk om eten te laten bezorgen (al kun je dan uit eten gaan – maar dat kost weer meer tijd). Voor de mensen die wel kunnen kiezen is het afwegen van de opties een belangrijk punt.
Het koken van een vlotte pasta kost ongeveer 10 minuten. Daarmee krijg je precies binnen wat je binnen wilt krijgen. Een snelle pasta kan immers makkelijk aangevuld worden met vlees, vis of groente. Maar af en toe eten bestellen of uit eten gaan, daar is niets mis mee. Doorgaans wordt er gezegd dat het belangrijk is om alles met mate te doen en dat lijkt ons in dit geval ook een prima uitgangspunt. Houd je in de gaten hoe vaak je eten bestelt of uit eten gaat en zorg je ervoor dat het niet uit de klauwen loopt, dan kun je gewoon blijven genieten van de mogelijkheden.