keuken

Italiaanse, Spaanse of Franse keuken

We hebben allemaal onze voorkeuren wanneer het om eten gaat. De een houdt ontzettend van pasta, de ander eet graag soepen en weer een ander eet graag blauwe kazen met stokbrood. Wat jouw voorkeur ook is, het is verstandig om af en toe eens iets nieuws te proberen. Smaak ontwikkelt zich door de jaren heen, maar om een goede smaak te ontwikkelen, moet je ervaringen opdoen tijdens het eten. Probeer daarom eens te kijken naar een restaurant bij jou in de buurt waar je nieuwe dingen kunt proberen. Italiaans, Frans en Spaans kennen we onderhand wel. Wat is er nog meer te beleven?

Chinees eten

Het Chinese eten is al op een vroeg moment naar Europa gekomen. De Chinese gerechten die aangeboden werden, waren aangepast naar de Westerse maatstaven. Wil je eens echt Chinees eten, kies dan niet voor het afhalen of bestellen van eten, maar ga op zoek naar een Chinees restaurant ergens aan de buitenkant van de stad. Kies niet alleen maar wat je kent, maar laat je verrassen door de koks. Alleen op dat moment kom je erachter wat je al die tijd gemist hebt.

Fusion

Fusion is een hip woord voor het kruisen van verschillende keukens. Dat kan een Italiaans restaurant zijn met Turkse invloeden, maar het kan ook een Indisch restaurant zijn met Amerikaanse invloeden. Bij zulke restaurants gaat het niet meer om waar het eten vandaan komt en hoe het heet. Het gaat hier om de smaak die ontstaat wanneer verschillende elementen voor het eerst bij elkaar komen. Dat klinkt spannend en dat is het ook: het is een manier om je horizon op het gebied van voedsel aanzienlijk te verbreden zonder veel moeite. Kies je voor zulke restaurants, dan is het verstandig om te kijken naar de reviews van de mensen die er gegeten hebben. Dat geeft namelijk een goed beeld van de kwaliteit van het eten.

Turks eten

Turks eten is meer dan kebab. Het is heel erg veel meer dan kebab. Turken houden van gekruid eten en combineren vaak de meest vreemde smaken met een bijzonder resultaat. Ook hier geldt dat het verstandig is om op zoek te gaan naar een restaurant met echte Turkse gerechten. Dus geen Turkse pizza’s en kebab, maar gerechten die echt uit de Turkse keuken stammen. Grote kans dat het allemaal een beetje te gekruid is, maar daar is een oplossing voor: Ayran, een Turks melkdrankje, is de manier om elke brand in je mond te blussen. Vraag ernaar in het restaurant, elke Turk weet wat ermee bedoeld wordt.

Wat ga jij proberen?

De wereld van het eten is oneindig groot. Je kunt nooit alles geprobeerd hebben en dat hoeft ook niet. In de meeste ideale situatie vind je namelijk een keuken die interessant is voor jou en waar je meer van wilt proeven. Vergeet niet nieuwe dingen te proberen wanneer je de kans krijgt. Tijdens een bezoekje aan een andere stad of een ander land bijvoorbeeld!